VISITES

8 mar 2017

P4-A ANEM A LA XARCUTERIA BOSCH.


Aquest matí, els nens i nenes de la classe de la pluja, hem anat a la xarcuteria Bosch. Sortida que fem, vinculada al projecte de l'Ajuntament de Barcelona: Comerç a les escoles. 

Molts dels nens i nenes de l'aula, habitualment van a aquesta botiga amb les seves famílies. Es tracta doncs, d'un comerç que tenen molt a l'abast. És per això, que ens ha agradat molt veure, com funciona una botiga des de dintre i veure què hi ha més enllà del mostrador. 

En arribar, ens ha rebut la Silvia. Una de les propietàries del comerç. Ens ha explicat què fan a la botiga i principalment amb quines matèries primes treballen. També hem parlat una mica sobre el procés previ que segueix l'aliment abans de que arribi a les nostres cases. 

A continuació, hem entrat  a la part no visible de l'establiment, on ens ha rebut el Jordi. El carnisser.  Ens ha explicat de nou, amb quines carns treballen (vedella, pollastre, conill, gall d'indi...). Ens ha ensenyat alguns des seus productes més representatius: saltxitxes, mandonguilles, croquetes... Avui però, i per no estendre’s massa,  l'explicació ha anat centrada en el pollastre. Ens ha explicat, com arriba aquest a  la botiga i a continuació ens ha ensenyat com a tallar-lo treient-ne les seves principals parts. Després, una mica d'anatomia. Hem vist ben bé, que té un pollastre per dintre: el cor, els pulmons...


També ens ha comparat la mida de la cuixa del pollastre amb la de la vaca. Uau!

En fi, tot plegat, molt interessant. 

Per acabar, cada nen/a ha fet la seva pròpia hamburguesa. Ja tenim el sopar d'avui!


























1 comentario:

  1. Que atents!!!! Segur que han après moltíssim!!! Aquesta nit... ja sabem qui farà el sopar! ;)
    Molt xulo!!!! Gràcies per ensenyar-nos-ho!!!!!

    ResponderEliminar